"Το Cordyceps sinensis είναι ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Θιβέτ και του Νεπάλ. Είναι ένας παρασιτικός μύκητας που αναπτύσσεται στους ξενιστές του, οι οποίοι είναι συνήθως προνύμφες πεταλούδων. Ο ιδιαίτερος κύκλος ζωής του και η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητά του το έχουν καταστήσει σύμβολο της αντοχής και της σύνδεσης με τη φύση.
Στην κινεζική παράδοση, είναι γνωστό ως το «μανιτάρι της μακροζωίας», καθώς θεωρούσαν ότι υποστηρίζει τη νεανική εμφάνιση, τη σωματική ζωτικότητα και την ολιστική ισορροπία. Για αυτές του τις ιδιότητες κάποτε προορίζονταν μόνο για τους αυτοκράτορες και τις ανώτερες τάξεις, αλλά σήμερα η δημοτικότητά του ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια, καθώς οι ενδιαφέρουσες ιδιότητές του εκτιμώνται παγκοσμίως"
Το δώρο των ψηλών βουνών για την υποστήριξη της ισορροπίας και της ζωτικότητας
Το Cordyceps sinensis χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρικές εφαρμογές ως συστατικό σε ζεστά ροφήματα, σούπες και πιάτα ρυζιού, καθώς το ήπιο, γήινο άρωμά του συμπληρώνει τέλεια τις διάφορες γεύσεις. Είναι επίσης δημοφιλές ως πρόσθετο σε μείγματα βοτάνων, όπου τονίζει τη φυσική αρμονία και πληρότητα των γεύσεων.
Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως αμινοξέα, πολυσακχαρίτες και πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το δημοφιλή επιλογή για την υποστήριξη της ισορροπίας του οργανισμού. Η μοναδική του σύνθεση και το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο στη φύση το καθιστούν έναν από τους θησαυρούς της φύσης και παραμένει απαραίτητο μέρος της ανθρώπινης διατροφής εδώ και αιώνες.